Κουλουράκια σοκολάτα-βανίλια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια το μπέικιν και τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία σφικτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και στη μία προσθέτουμε το κακάο και 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη με το κακάο μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη κάθε ζύμη σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Πλάθουμε δύο κορδόνια ένα σοκολατένιο και ένα άσπρο και τα ενώνουμε στο κέντρο να γίνει ένα δίχρωμο κορδόνι.
Δίνουμε σχήμα κοτσίδας και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια Συνταγής
Athina Vouchli
στεφανιδου μελονα
nistisimo.gr