Πλιγούρι με λαχανικά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Για μία σαλάτα 4 ατόμων:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό λεμονιού
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι στο χλιαρό νερό.
Σε τέσσερις ώρες περίπου θα δούμε πως το πλιγούρι έχει απορροφήσει όλο το νερό και το βάζουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.
Πλένουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τον κόλιανδρο και κόβουμε τις πιπεριές μας σε μικρούς κύβους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες του 1 ½ εκατοστού τις ντομάτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις χρωματιστές πιπεριές για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον κόλιανδρο.
Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Εν τω μεταξύ βγάζουμε από το φούρνο τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Παίρνουμε μία μεγάλη σαλατιέρα και ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας με ψιλοκομμένα φύλλα κρεμμυδιού και λίγο ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα μας παγωμένη τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.