Μπισκότα λεμονιού γεμιστά με σαντιγύ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού Γέμιση:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγύ
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και το προσθέτουμε λίγο-λίγο μέχρι να απορροφηθεί όλο και σταματάμε το μίξερ.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ, (ή σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για κατάψυξη και κόβουμε με ψαλίδι την άκρη) και φτιάχνουμε μικρά μπισκότα όπως ένα καρύδι.
Τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και τα ψήνουμε 8-10 λεπτά σε αέρα και τα ξεφουρνίζουμε.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε αρκετή σαντιγί στο ένα μπισκότο, σκεπάζουμε από πάνω με ένα άλλο μπισκότο και πιέζουμε ελαφριά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.