Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Μακαρονάδα με καπνιστό σολομό

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 συσκευασία καπνιστό σολομό 200 γραμμάρια
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού βότκα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο
  • 250 ml φυτική κρέμα για μαγειρική
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • Χυμό από ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Μακαρόνια Ν.6

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό all dente και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και τη βότκα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια, τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τον άνηθο, το πιπέρι, το χλιαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού.
Βράζουμε για μερικά λεπτά και δοκιμάζουμε τη γεύση.
Αν θέλουμε πιο ξινή γεύση προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, συμπληρώνουμε στη σάλτσα το ξύσμα και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει και μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε μέσα στη τηγάνι και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές