Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ καρύδας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα
  • 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ανθρακική σόδα
  • 20 γραμμάρια μπέικιν- πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο να λιώσει.
Ανακατεύουμε το μπέικιν –πάουντερ με το αλεύρι και το κοσκινίζουμε.
Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά μας αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με καρύδα.

Σχόλια Συνταγής

  • eftichia
    Το ειχα φτιαξει σημερα,τελειο κ πολυ μυρωδατο απο πορτοκαλι !
  • Βίκυ
    Θα το δοκιμάσω σήμερα!!!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές