Κέικ καρύδας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα
- 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ανθρακική σόδα
- 20 γραμμάρια μπέικιν- πάουντερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο να λιώσει.
Ανακατεύουμε το μπέικιν –πάουντερ με το αλεύρι και το κοσκινίζουμε.
Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά μας αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με καρύδα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
eftichia
Βίκυ