Ρεβίθια με κριθαράκι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κριθαράκι χοντρό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
- Αλάτι-πιπέρι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε με το ½ κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό το 1/2 κύβο λαχανικών με το κριθαράκι να βράσει και το σουρώνουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά να βράσει για μερικά λεπτά η σάλτσα και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια με το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και μόλις δούμε ότι εξατμίστηκαν τα υγρά αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.