Παξιμαδάκια με γλυκάνισο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού κρασί άσπρο
- 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
- 4 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
Χτυπάμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το αλάτι και το γλυκάνισο.
Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ, γι αυτό αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε αντικολλητική λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία καρβελάκια και τα πλάθουμε μακρόστενα. Τα βάζουμε σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, τα πατάμε ελαφρά και τα χαράζουμε σε λοξά κομμάτια, ανά 2 εκατοστά.
Ψήνουμε τα καρβελάκια για 15-20 λεπτά σε αντίσταση πάνω-κάτω,(ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο τα κόβουμε σε φέτες εκεί που τα χαράξαμε και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο να τα παξιμαδιάσουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.