Φανουρόπιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 4 κουταλάκια γλυκού μπέικν-πάουντερ
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομέννα(προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντίσταση πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Χαμηλώνουμε την ένταση στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη κανέλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο κάδο του μίξερ μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα της φανουρόπιτας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου της ώρας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.