Λιγκουίνι με θαλασσινά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1/2 κιλό μακαρόνια λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς
- 2 πλοκάμια χταποδιού
- 1/2 κιλό μύδια
- 8 γαρίδες μεγάλες
- 1 κύβο λαχανικών Υλικά για τη σάλτσα:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 500 ml χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι- πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια με το κύβο λαχανικών και τα στραγγίζουμε.
Πλένουμε καλά τα πλοκάμια χταποδιού και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο και το κονιάκ.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας με το νερό.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια και το χταπόδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε αμέσως.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.