Παξιμαδάκια με πορτοκάλι και ούζο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 σφηνάκια ούζο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 3 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
- 500 γραμμάρια φαρινάπ
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια σουσάμι για το τύλιγμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τη μαργαρίνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν, το γλυκάνισο, το ούζο και τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα δάκτυλα.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό. Τυλίγουμε σε σουσάμι και τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Πατάμε με τα δάκτυλα ελαφριά το ρολό - να πλατύνει - και χαράζουμε σε λοξές φέτες του ενός εκατοστού.
Ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά να ροδίσουν τα ρολά και βγάζουμε από το φούρνο.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες τα ρολά εκεί που χαράξαμε και τοποθετούμε ξανά τα παξιμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.