Καρυδόπιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1/2 κουταλιάς γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές γλυκού μπέικιν- πάουντερ
- 1 κουταλιά γλυκού σόδα Για το σιρόπι:
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- 1 ξύλο κανέλας Για το γλάσο:
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 30 γραμμάρια μαργαρίνη
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη να λιώσει.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη κανέλλα, και το μπέικιν πάουντερ. Διαλύουμε τη σόδα στο νερό το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και το αλεύρι αφού το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μίγμα μας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αντίσταση και είναι έτοιμο όταν δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Όταν κρυώσει το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
γιώτα
nistisimo.gr