Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για ένα μικρό ταψί:
  • 7-8 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια (62 γραμμαρίων)
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 βανίλια
  • Καλαμποκέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
  • Ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη κρέμα στιγμής και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της κρέμας και να αρχίσει να πήζει.
Παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο το πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού μας.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και με ένα κουτάλι βάζουμε 2-3 κουταλιές σούπας από την κρέμα και αλείφουμε.
Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο από τη μακριά του πλευρά και το τσαλακώνουμε σαν πλισέ.
Τοποθετούμε μέσα στο ταψί μας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Καθώς τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά και τα βάζουμε κυκλικά σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι.
Αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο την επιφάνεια των φύλλων και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
Όταν είναι έτοιμη η πίτα μας αφήνουμε να χλιάνει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
*Αν θέλουμε να είναι περισσότερο κρεμώδες η πίτα διπλασιάζουμε τα υλικά της κρέμας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές