Κέικ καρότο με γλάσο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια καρότα τριμμένα
- 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 350 γραμμάρια φαρίνα
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό γάλα αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρύδια
- 1 κουταλιά σούπας μηλόξυδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα Για το γλάσο:
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 25 γραμμάρια γάλα σόγιας
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά ( αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, μπέικιν, καρότα) και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά (γάλα, ελαιόλαδο).
Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ τα υγρά υλικά και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα με τα ξηρά υλικά.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύουμε τη σόδα στο ξύδι και την προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά και το αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψάκι σιλικόνης αφού το λαδώσουμε ελαφριά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι από το κέικ) και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα μόλις κρυώσει.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια και γαρνίρουμε με ροζέτες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.