Κατηγορία Άλαδα / Αλμυρά

Αλάδωτη μακαρονάδα με ψητές ντομάτες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια μακαρόνια χοντρά
  • 3-4 ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • Φρέσκια ρίγανη


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις ντομάτες και τις βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα να ψηθούν μέχρι να δούμε ότι έχει αρχίσει να σκάει η φλούδα τους.
Τις βάζουμε όπως είναι καυτές μέσα σε μία πλαστική σακκούλα και τις κλείνουμε καλά.
Αφήνουμε για μερικά λεπτά έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο (al tende), κλείνουμε την εστία και αφήνουμε τα μακαρόνια μέσα στη κατσαρόλα.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες και τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο σε πολύ λεπτές φετούλες, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Με μία κουτάλα αδειάζουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες, τα μακαρόνια μαζί με λίγο ζωμό από τη κατσαρόλα που τα βράσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με φύλλα από φρέσκια ρίγανη ή φρέσκου βασιλικού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές