Μακαρονάδα με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια μακαρόνια τύπου σέλινο
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη λαχανικών
- 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 600 ml νερό Για το πέστο πιπεριάς:
- 4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρι(καβουρδισμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Μηλόξυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς γκριλ και ψήνουμε τα καλαμάρια.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη σκόνη λαχανικών, το λάδι και το αλάτι και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Αδειάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για το πέστο και βάζουμε σε λειτουργία.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα και σταματάμε το χτύπημα.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με τη σάλτσα πέστο και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.