Αλάδωτη σούπα με κόκκινες φακές
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό κόκκινες φακές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πατάτες
- 2 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια και τα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις φακές και καλύπτουμε με νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν οι φακές και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα να γίνουν πουρές.
Αραιώνουμε την σούπα μας με χλιαρό νερό, όσο θέλουμε κατά προτίμηση και προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σούπα μας.
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με λίγο τριμμένο θυμάρι ή ρίγανη και χυμό λεμονιού.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.