Αλάδωτη σούπα με πολυσπόρια και λαχανικά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια πολυσπόρια (ρεβίθια, κόκκινα φασόλια, άσπρα φασόλια φακές, πλιγούρι, φάβα)
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 1 πατάτα μεγάλη σε κυβάκια
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
- Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε από βραδίς τα όσπρια όλα μαζί.
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε μία χύτρα ταχύτητος. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το πλιγούρι, τις φακές, τη φάβα και τα λαχανικά μας σε κυβάκια.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σούπα μας και σερβίρουμε ζεστή με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.