Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Μωσαϊκό με ξηρούς καρπούς

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 3/4 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive ολικής αλέσεως
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ξηρούς καρπούς ανάλατους (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης)
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ποτό της αρεσκείας σας

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά στην εστία της κουζίνας μας.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Σπάμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, τη προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε στο γκριλ να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια κι αφού έχει κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας προσθέτουμε στη σοκολάτα τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το μείγμα που πρέπει να είναι σχετικά σφικτό και το αδειάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης.
Τοποθετούμε στην αρχή το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί και μετά το συντηρούμε στη ψύξη του ψυγείου.
Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.
*Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε αλεσμένα μπισκότα, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και να μειώσουμε σε ½ ποτήρι τη ζάχαρη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές