Κατηγορία Άλαδα / Αλμυρά

Αλάδωτο κεμπάπ λαχανικών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 10 κεμπάπ:
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κίμινο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Φρυγανιά για το τύλιγμα
  • Υλικά για τις πατάτες country:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κουταλάκια γλυκού σκόνη λαχανικών
  • 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Υλικά για το νηστήσιμο τζατζίκι:
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 αγγουράκι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Λίγο ξύδι και χυμός λεμονιού κατά βούληση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες με τη σκόνη λαχανικών και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά με το καρότο σε κύβους.
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις βρασμένες πατάτες.
Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά, τη κόκκινη πιπεριά σε κύβους, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κίμινο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τα κεμπάπ σε μακρόστενους κεφτέδες όσο η παλάμη μας και τυλίγουμε σε φρυγανιά.
Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
Για τις πατάτες:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και κόβουμε κυδωνάτες με τη φλούδα. Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία λαμαρίνα και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη κέτσαπ, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές.
Για το νηστήσιμο τζατζίκι:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και το ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Τρίβουμε στο τρίφτη το αγγουράκι και το στίβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά του. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το αγγουράκι με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε το τζατζίκι, με τα κεμπάπ και τις πατάτες country.




Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές