Μαρμελάδα κεράσι με μοσχάτο κρασί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μοσχάτο κρασί
- 650 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αδειάζουμε τα κεράσια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Αφήνουμε μέχρι την επόμενη ημέρα να βγάλουν όλα τα υγρά τους και προσθέτουμε το κρασί.
Βράζουμε 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν τα κεράσια και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Με μία ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε μέσα στη κατσαρόλα τα κεράσια. Βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα στην εστία και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Μόλις πάρει τη πρώτη βράση προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
*Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.