Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Νιόκι με σάλτσα αραμπιάτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για τα νιόκι πατάτας:
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη λαχανικών
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • Υλικά για τη σάλτσα αραμπιάτα:
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές καυτερές τσίλι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
Κόβουμε τη μελιτζάνα και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το λάδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκελίδες και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Συμπληρώνουμε το χυμό ντομάτας, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τις τσίλι πιπεριές τις προσθέτουμε ολόκληρες.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.

Εκτέλεση για τα νιόκι:
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και βράζουμε σε μπόλικο νερό με τη σκόνη λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να χλιάνουν.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα να σφίξει.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό (πάνω από τη μέση) και προσθέτουμε αλάτι και τη σκόνη λαχανικών.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αλευρώνουμε πολύ καλά το πάγκο εργασίας μας και παίρνουμε ένα μέρος από τη ζύμη.
Πλάθουμε σε λεπτό κορδόνι με μπόλικο αλεύρι για να μην κολλάει στα δάκτυλα μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Πιέζουμε ένα – ένα τα κομμάτια της ζύμης ανάμεσα στα δάκτυλα μας με τον δείκτη του χεριού μας και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το νερό που κοχλάζει.
Είναι έτοιμα τα νιόκι πατάτας όταν ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Δεν τα αφήνουμε να βράσουν περισσότερο για να μην λιώσουν.
Με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα νιόκι που είναι έτοιμα και τα βάζουμε να στραγγίσουν το ένα δίπλα στο άλλο έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει και σερβίρουμε ζεστά τα νιόκι με τη σάλτσα αραμπιάτα.
*Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει για 1/2 ώρα, αν την χρησιμοποιήσετε αμέσως και κολλάει στα δάκτυλα προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλεύρι, ζυμώστε και ρίξτε μπόλικο αλέυρι στο πάγκο εργασίας σας.















Σχόλια Συνταγής

  • Ειρήνη νησωτακη
    Τέλειο!!!!¡
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές