Αλάδωτο κέικ με ταχίνι και σοκολάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα μικρό κέικ:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά σούπας κακάο
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα χοντροκομμένη για πασπάλισμα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο ταχίνι. Χαμηλώνουμε την ένταση στη ταχύτητα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά-σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο και σταματάμε το μίξερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη κουβερτούρα.
Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά περίπου και ελέγχουμε πριν το βγάλουμε από το φούρνο ότι έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.