Μαρμελάδα φραγκοστάφυλο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια κόκκινα φραγκοστάφυλα κατεψυγμένα
- 500 γραμμάρια μαύρα φραγκοστάφυλα κατεψυγμένα
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα και τα καλύπτουμε με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και αφήνουμε για 2-3 ώρες να ξεπαγώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία μας, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
Μόλις δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια της κατσαρόλας τον αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα.
Βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμη η μαρμελάδα μας προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά.
Παίρνουμε το πιατάκι από την κατάψυξη και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη από την μαρμελάδα και την ρίχνουμε στο πιατάκι.
Με το δάκτυλο μας τραβάμε μία γραμμή στο κέντρο της μαρμελάδας και αν δεν ενωθούν μεταξύ τους οι δύο γραμμές και η μαρμελάδα μας είναι σαν ζελέ τότε είναι έτοιμη και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.