Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτο μπράουνις

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 125 γραμμάρια ταχίνι ολικής αλέσεως
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 150 γραμμάρια φαρίνα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • Καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά (μπεν-μαρί) ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως και να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα και το αλάτι.
Ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με τη φαρίνα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και θα δούμε πως το μείγμα μας είναι κάπως σφικτό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μόνο, για να μην στεγνώσει τελείως στο εσωτερικό του και να παραμείνει λίγο υγρό.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Αν θέλουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές