Κουλουράκια πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Συστατικά
- 300 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 5 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 500 γραμμάρια φαρίνα
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το καλαμποκέλαιο, με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν-πάουντερ και τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ και η υφή της να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
Στερεώνουμε στο πάγκο εργασίας τη μηχανή, γεμίζουμε την υποδοχή με ζύμη και κόβουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
*Η μηχανή είναι η γνωστή κρεατομηχανή για λουκάνικα.
Βάζουμε στην υποδοχή το εξάρτημα με το αστεράκι για να βγουν τα κουλουράκια μας αγκαθωτά και κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά ή μακρόστενα κουλουράκια.
Σχόλια Συνταγής
Αθηνα
κατερινα
Βιργινια
ΝΙΤΣΑ
nistisimo.gr
nistisimo.gr
nistisimo.gr
nistisimo.gr