Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 5 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 500 γραμμάρια φαρίνα
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το καλαμποκέλαιο, με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν-πάουντερ και τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ και η υφή της να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
Στερεώνουμε στο πάγκο εργασίας τη μηχανή, γεμίζουμε την υποδοχή με ζύμη και κόβουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
*Η μηχανή είναι η γνωστή κρεατομηχανή για λουκάνικα.
Βάζουμε στην υποδοχή το εξάρτημα με το αστεράκι για να βγουν τα κουλουράκια μας αγκαθωτά και κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά ή μακρόστενα κουλουράκια.

Σχόλια Συνταγής

  • Αθηνα
    Τα πιο τελεια κουλουρακια που εχω φτιαξει ποτέ!!!!!
  • κατερινα
    ποση ωρα τα ψηνουμε!!!
  • Βιργινια
    Πληρη αποτυχια.μου απλωσανε τελειως.μηπως θελανε περισσοτερο αλευρι;
  • ΝΙΤΣΑ
    οταν λετε φυτικη μαργαρινη εννοειτε το βιταμ η την φυτινη???
  • nistisimo.gr
    Σε ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου!!
  • nistisimo.gr
    Κατερίνα μου, στην εκτέλεση γράφω ότι τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, η ώρα ψησίματος κυμαίνεται από 20 -30 λεπτά περίπου ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου. Έχω δοκιμάσει να τα ψήσω και σε αέρα όμως θέλουν προσοχή να μην καούν.
  • nistisimo.gr
    Βιργινία μου καλησπέρα δεν κατάλαβα γιατί σου απλώσανε, πόσο αλεύρι έβαλες; θα ήθελες να μου πεις ακριβώς την εκτέλεση; Μπορεί να ήθελε λίγο αλεύρι περισσότερο αν σου κόλαγε η ζύμη στα χέρια.
  • nistisimo.gr
    Γειά σου Νίτσα μου, εννοούμε το βιτάμ της εταιρείας Μινέρβα που είναι φυτικό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές