Aγκινάρες με κουκιά λεμονάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα
- 6 αγκινάρες
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα χοντρά φύλλα και μόλις φτάσουμε στα κίτρινα φύλλα που είναι τα πιο τρυφερά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κοντά στην καρδιά της αγκινάρας με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Αφαιρούμε το χνούδι και τις βουτάμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε τα κουκιά από το περίβλημα τους (αν είναι πολύ τρυφερό το περίβλημα τους, μερικοί τα καθαρίζουν όπως τα φρέσκα φασολάκια και τα μαγειρευτούν μαζί με τα κουκιά) και τα ξεπλένουμε με νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν και προσθέτουμε τα κουκιά με τις αγκινάρες.
Σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το χλιαρό νερό ίσα-ίσα να τα σκεπάζει.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία της κουζίνας μας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και τα κουκιά.
Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα μας διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο νερό και το αδειάζουμε στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις ακόμα και να χυλώσει το φαγητό μας.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο χυμό λεμονιού και άνηθο ψιλοκομμένο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.