Σουπιά με σπανάκι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 σουπιά καθαρισμένη από το δέρμα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Χυμό από 1- 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- Αλάτι-πιπέρι
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Κόβουμε σε κομμάτια τη σουπιά και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι.
Ανακατεύουμε καλά έως ότου μαραθεί και συμπληρώνουμε στο φαγητό, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, (πάντα χλιαρό για να μην σταματήσουμε το βρασμό).
Όταν δούμε πως είναι έτοιμο, διαλύουμε σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό το αλεύρι και περιχύνουμε το φαγητό.
Αφήνουμε να πάρει δύο-τρεις βράσεις να χυλώσει και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανητές και ταραμοσαλάτα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.