Γαριδοκροκέτες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 100 γραμμάρια γαρίδες
- 200 γραμμάρια σουρίμι
- 2 πατάτες βρασμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- Αλάτι-πιπέρι
- Φρυγανιά τριμμένη για το τύλιγμα
- Σερβίρουμε με καυτερή Μεξικάνικη σάλτσα
Σε μία κατσαρολα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις γαρίδες και το σουρίμι και βράζουμε για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τις γαρίδες με το σουρίμι σε ένα μούλτι και τις πολτοποιούμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
Πρέπει η ζύμη μας να είναι σφικτή και όταν πλάθουμε τις κροκέτες να μην διαλύονται στο τηγάνι.
Αφού τελειώσουμε με το πλάσιμο των κροκέτων τις τυλίγουμε σε τριμμένη φρυγανιά αφού την έχουμε πρώτα ανακατέψει με την πάπρικα και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε με καυτερή σάλτσα και ψημένες αραβικές πίτες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.