Μπισκότα με νιφάδες βρώμης και σοκολάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 90 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 140 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού παγωμένο νερό
- Μία πρέζα αλάτι
- Λιγότερο από ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
- 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 70 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη καστανή ζάχαρη με τη μαργαρίνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση της ταχύτητας και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το παγωμένο νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Συμπληρώνουμε στο μείγμα το αλεύρι και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Παίρνουμε μία λαμαρίνα του φούρνου μας και τη καλύπτουμε με μία αντικολλητική λαδόκολλα.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα μας σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστούν σε σχήμα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
*Στην αρχή όταν θα ακουμπήσουμε τα μπισκότα θα μας φαίνονται μαλακά, όμως όταν κρυώσουν θα σφίξουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.