Κατηγορία Φαγητά / Πίτες-Πίτσες

Ψαροπιτάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6-8 ψαροπιτάκια:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κονσέρβα τόνο των 160 γραμμαρίων
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφριά.
Στραγγίζουμε τη κονσέρβα του τόνου και την αδειάζουμε στο τηγάνι μας.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε το τόνο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας στο πάγκο εργασίας μας.
Με ένα στρογγυλό κουπ-ατ κόβουμε τη ζύμη σε 12 στρογγυλά πιτάκια.
Παίρνουμε ένα κουτάλι και τοποθετούμε μία κουταλιά σούπας γέμιση στα 6 σφολιατάκια και αλείφουμε με λίγο νερό την άκρη τους.
Κλείνουμε τα ψαροπιτάκια με τα υπόλοιπα σφολιατίνια και πατάμε καλά στις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές