Μελιτζάνες γιαχνί με σκόρδο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό μελιτζάνες Τσακώνικες
- 2 μεγάλες πατάτες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο νερό
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε με τη φλούδα σε δύο ή τρία μέρη ανάλογα με το πόσο μακριές είναι και τις βάζουμε σε νερό για να μην μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το σκόρδο, τις πατάτες, το πελτέ ντομάτας, αλάτι-πιπέρι και νερό ίσα-ίσα να τα σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.