Σελινόριζα γιαχνί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 σελινόριζα
- 4 πατάτες
- 3 καρότα
- 1/2 κιλό σέλινο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
- Χλιαρό νερό
- Αλάτι
- πιπέρι
Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια τη σελινόριζα, σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, σε λοξές ροδέλες τα καρότα και το σέλινο επίσης σε μικρά κομμάτια.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε πρώτα τη σελινόριζα.
Αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τις πατάτες και τα καρότα.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλινο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
Αδειάζουμε στη κατσαρόλα με το κρεμμύδι τα σοταρισμένα λαχανικά, περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και χλιαρό νερό (τόσο ώστε να μην καλυφθεί εντελώς), αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ταραμοσαλάτα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.