Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Ψωμί κανέλας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Ζύμη:
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Γέμιση:
  • 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με ένα πλάστη.
Αλείφουμε το φύλλο με τη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με τη κανελοζάχαρη και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη και σκορπάμε πάνω στα ρολά κομματάκια μαργαρίνης.
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει η ζύμη για μία ώρα περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα.
Όταν κρυώσει σερβίρουμε σε τρίγωνα κομμάτια ή αν θέλουμε ατομικά ψωμάκια την ώρα που τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους, έτσι ώστε να κόβονται με το χέρι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές