Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Γεμιστά μανιτάρια με πλιγούρι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 5 μανιτάρια Πορτομπέλο μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 φέτες ψωμιού χωρίς κόρα σε κύβους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη- θυμάρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντίσταση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι με το χλιαρό νερό να φουσκώσει.
Παίρνουμε ένα-ένα τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού ξύνουμε απαλά το εσωτερικό των μανιταριών και τα κουφώνουμε.
Στη συνέχεια με τα δάκτυλα μας αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα των μανιταριών και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τους κύβους ψωμιού μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και συμπληρώνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές με τα κοτσάνια των μανιταριών αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρούς κύβους.
Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το προσθέτουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση στα μανιτάρια.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά μανιτάρια με ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, θυμάρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
*Aν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κύβους ψωμιού με τρίμμα ψωμιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές