Κατηγορία Φαγητά / Πίτες-Πίτσες

Φωλιές λαχανικών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 2 πήλινα γιουβετσάκια:
  • Φύλλο κρούστας
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • ντομάτες
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια μικρά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φυτική φέτα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ρίγανη

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρές ροδέλες, το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο για να τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια ολόκληρα και αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε τα λαχανικά με το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, τη ρίχνουμε στα λαχανικά, πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα γιουβετσάκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και παίρνουμε 6 φύλλα, τα υπόλοιπα τα τυλίγουμε καλά και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε ή φτιάχνουμε τη διπλάσια ποσότητα σε λαχανικά και φτιάχνουμε περισσότερες φωλιές λαχανικών.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τα φύλλα στη μέση κατά μήκος, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε πάλι στη μέση.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και αφού τα αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο τα βάζουμε στο πήλινο με τέτοιο τρόπο που να εξέχει το μισό φύλλο.
Κάθε φορά που βάζουμε ένα φύλλο το λαδώνουμε και προσέχουμε να μην αφήνουμε κενά για να μην βγει η γέμιση έξω και καεί κατά το ψήσιμο.
Γεμίζουμε τα πήλινα με τη γέμιση και με τα φύλλα που εξέχουν κλείνουμε τις φωλιές και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια τους και βγάζουμε από το φούρνο.
*Αν θέλουμε δεν κλείνουμε τις φωλιές και αφήνουμε λιγότερο τα φύλλα να εξέχουν από τα πήλινα και οι φωλιές λαχανικών να είναι ανοικτές.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές