Χταπόδι με μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 χταπόδι
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο γλυκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- Κόκκους μπαχάρι
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με 1 φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει λίγο και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε να πάρει μία βράση να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις μπουκιές από το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί και το μπαλσάμικο ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά με τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.