Σκορδαλιά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- λίγο ξύδι
- αλάτι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο νερό, αν χρειαστεί
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα, και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμες τη σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το λιωμένο σκόρδο και το ξίδι, να λιώσουν.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να το απορροφήσει όλο και δοκιμάζουμε σε γεύση.
Αν χρειαστεί την αραιώνουμε με λίγο νερό κρύο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.