Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Φλογέρες μανιταριών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 20 φλογέρες:
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 50 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο σπανάκι.
Ανακατεύουμε καλά έως ότου μαραθεί το σπανάκι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το άνηθο και τον μαϊντανό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά και στο τέλος συμπληρώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε τη γέμιση να χλιάνει.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. Με ένα ψαλίδι τα μοιράζουμε σε δύο ίσα μέρη κατά μήκος.
Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφριά το πρώτο φύλλο, βάζουμε στην άκρη μία κουταλιά σούπας γέμιση μανιταριών και τυλίγουμε σε φλογέρα.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Ψήνουμε τις φλογέρες μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές