Φασολάδα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2-3 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1/2 κιλό φασόλια ξερά μέτρια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 500ml χυμό ντομάτας
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό που να τα καλύπτει.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 5 λεπτά και συγχρόνως τα ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα καρότα σε ροδέλες, τα φασόλια, το χυμό ντομάτας, αλάτι-πιπέρι και το σέλινο ψιλοκομμένο. Συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα φασόλια και να 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.