Μπεκρή μεζέ με μανιτάρια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 10 μανιτάρια Πορτομπέλο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ρίγανη
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα μαχαίρι από τη εξωτερική καφέ φλούδα και τα κόβουμε σε τέσσερα μέρη το κάθε ένα.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τη ντομάτα από τη φλούδα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους και καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τις φέτες κρεμμυδιού με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Αφαιρούμε το σκόρδο, (το πετάμε) και προσθέτουμε τις πιπεριές.
Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι πιπεριές και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και ρίχνουμε τους κύβους ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.