Πέστο με κολοκύθι και φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια,(αμύγδαλα ή καρύδια)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο
- Αλάτι - πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκύθια και χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τα κολοκύθια σε μικρά κομμάτια με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει το πέστο την υφή που θέλουμε.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε υλικά.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και το χυμό λεμονιού για να μπορούμε να διορθώσουμε τη γεύση ανάλογα με τα γούστα μας.
Σερβίρουμε με κριτσίνια ή παξιμάδια της αρεσκείας μας, λίγο έξτρα ελαιόλαδο και μερικά φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.