Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Παστίτσιο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
  • 1 κύβο φρέσκων λαχανικών
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Μερικούς κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μπεσαμέλ:
  • 7 κουταλιές σούπας κοφτές μαργαρίνη
  • 11 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ποτήρια νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Φρυγανιά τριμμένη

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μαζί με το κύβο λαχανικών και τα σουρώνουμε.
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στο μούλτι να γίνουν κιμάς.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο χωρίς να μαυρίσει και προσθέτουμε το κιμά μανιταριών με τα μπαχαρικά.
Σοτάρουμε μέχρι να βγάλει ο κιμάς όλα τα υγρά του και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στη κατσαρόλα το πελτέ και το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει ο κιμάς χωρίς πολλά υγρά.
Όταν είναι έτοιμος αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη με το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το νερό χλιαρό λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου πήξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μακαρόνια (αφαιρούμε από τα βρασμένα μακαρόνια 1 πιάτο βαθύ), με το κιμά μανιταριών και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε πρώτα πασπαλίσει με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Τακτοποιούμε τα μακαρόνια να μην αφήνουν κενά και χύνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ αφήνοντας ένα δάκτυλο απόσταση από το χείλος του πυρέξ.
Στρώνουμε καλά τη κρέμα, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο τριμμένο και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια Συνταγής

  • κυριακη ζ.
    ενα πολυ ωραιο και γευστικο παστιτσιο!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές