Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Πράσινες τσακιστές ελιές με κόλιανδρο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό ελιές πράσινες
  • Για την άρμη:
  • Χοντρό αλάτι
  • Νερό
  • Σερβίρισμα:
  • Ελαιόλαδο
  • Κόλιανδο ξερό κοπανισμένο
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο

Παίρνουμε μία-μία τις ελιές μας και τις σπάμε σε σκληρή επιφάνεια με ένα μικρό μάρμαρο.
Μόλις τελειώσουμε με το σπάσιμο τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι και τις σκεπάζουμε με νερό.
Κλείνουμε το καπάκι και από την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό πρωί-βράδυ για 3 ημέρες μέχρι να ξεπικρήσουν.
Όταν είναι έτοιμες ετοιμάζουμε την άρμη, (το αλατόνερο).
Αδειάζουμε τις ελιές σε ένα μεγάλο βάζο.
Μετράμε το νερό σε ποτήρια και καλύπτουμε τις ελιές.
Προσθέτουμε την αναλογία σε αλάτι, (3 ½ ποτήρια νερό= 3/4 ποτηριού πολύ χοντρό αλάτι).
Αφήνουμε στο βάζο τις ελιές για δύο μέρες με την άρμη και είναι έτοιμες προς κατανάλωση.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ λίγες ελιές και πασπαλίζουμε με κόλιαντρο ξερό κοπανισμένο.
Κόβουμε το μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τη φλούδα.
Γεμίζουμε το μπολ με ελαιόλαδο να καλύπτει τις ελιές και προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και το σκόρδο.
Έτσι τις διατηρούμε κι εκτός ψυγείου και όταν μας τελειώσουν βγάζουμε λίγες από την άρμη και τις αδειάζουμε στο ίδιο μπολ.
Αν θέλουμε προσθέτουμε κόλιανδρο κοπανισμένο κάθε φορά και αλλάζουμε τις φέτες λεμονιού με φρέσκες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές