Γλυκόξινος σολομός
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 φιλέτα σολομό Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι-πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και σε ένα καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα ψήνουμε 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά (μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ροζ χρώμα στο εσωτερικό τους).
Σε ένα σέικερ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα μας ρευστή σαν μέλι.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστίας και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα σολομού.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε ανά διαστήματα τα φιλέτα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Σερβίρουμε αμέσως τα γλυκόξινα φιλέτα σολομού με βραστές πατάτες ή με ρύζι πασμάτι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.