Κατηγορία Φαγητά / Λαχανικά-Χορταρικά

Λεμονάτο σπανακόρυζο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια (στα φρέσκα κρεμμυδάκια αφήνουμε και τα πράσινα φύλλα).
Προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
Αδειάζουμε στη κατσαρόλα τα 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το ρύζι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ανά τακτικά διαστήματα να μην κολλήσει.
Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό σταδιακά, αλάτι, πιπέρι, και το χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί το ρύζι και σερβίρουμε το σπανακόρυζο ζεστό με φέτες λεμονιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές