Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Νηστήσιμο γαλακτομπούρεκο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για ένα μέτριο ταψάκι:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
  • Υλικά για τη κρέμα:
  • 800 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου σόγιας
  • 200 ml φυτική κρέμα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
  • Φλούδα από λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
  • Κανέλα σκόνη για πασπάλισμα

Ετοιμάζουμε πρώτα τη κρέμα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη κρέμα.
Ανοίγουμε την εστία μας σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σκεπάζουμε τη κρέμα με μία διαφανή μεμβράνη, (η μεμβράνη να ακουμπάει στη κρέμα για να μην κάνει κρούστα).
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων.
Παίρνουμε το ταψάκι μας και αλείφουμε το πάτο και γύρω-γύρω στα πλαϊνά τοιχώματα με φυτική μαργαρίνη.
Τοποθετούμε 5 φύλλα στο πάτο του ταψιού μας, αλειμμένα το κάθε ένα με μαργαρίνη. Στρώνουμε τη κρέμα και από πάνω γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί μας προς τα μέσα.
Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, (ενναλάξ με μαργαρίνη) και κόβουμε αυτό που περισσεύει κάθε φορά κατά το στρώσιμο.
Αλείφουμε στο τέλος την επιφάνεια με φυτική μαργαρίνη, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η επιφάνεια του γλυκού μας, περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να χλιάνει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και μετά από 10 λεπτά περιχύνουμε με το σιρόπι το γαλακτομπούρεκο στα σημεία που έχουμε χαράξει.
Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και σερβίρουμε το γαλακτομπούρεκο πασπαλισμένο με κανέλα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές