Παξιμαδάκια της γιαγιάς
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ¼ ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- Λίγη κανέλα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει να γίνει μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή)
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μικρές δόσεις και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε καρβελάκια, (όχι πολύ χοντρά γιατί θα φουσκώσουν) και τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες.
Τα ψήνουμε σε αντίσταση στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Τα ξεφουρνίζουμε, τα κόβουμε σε παξιμαδάκια και τα βάζουμε στο φούρνο (αέρα) μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αν χρειαστεί τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.