Ρεβίθια σαλάτα με φέτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια ρεβίθια (βρασμένα)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ντοματάκια κομμένα στη μέση
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- Ηλιόσπορο- πασατέμπο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φέτα σόγιας
Έχουμε βάλει τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι την επόμενη μέρα που θα τα χρησιμοποιήσουμε.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε με νερό ίσα που να τα σκεπάζει, σε μία χύτρα ταχύτητος για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος.
Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση και τα ρίχνουμε σε μία σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε.
Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα, (ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού) και ανακατεύουμε να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα σπόρια και τη τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.