Κράκερς με ρίγανη
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές σούπας ρίγανη
- 6 κουταλιές σούπας ηλιόσπορο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 6 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παγωμένο νερό
- 1 κουταλιά σούπας μέλι ή σιρόπι αγάυης
- Χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ρίγανη, τον ηλιόσπορο και το μέλι, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε το κρύο νερό λίγο-λίγο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου και σταματάμε το μίξερ.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Αφαιρούμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια χωρίς να μετακινήσουμε τη ζύμη.
Παίρνουμε το κομμάτι της λαδόκολλας όπως είναι με τα κομμένα κράκερς και την τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα του φούρνου μας.
Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να γίνουν τραγανά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.