Μπάρες με χουρμάδες και βερίκοκα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χουρμάδες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα άσπρα
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα τριμμένη
- 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και προσθέτουμε τα βερίκοκα, τους χουρμάδες, τη καρύδα, τη κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το λιναρόσπορο.
Ανακατεύουμε στο μούλτι πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μία σφικτή μάζα.
Κατά διαστήματα σταματάμε το μούλτι, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ και το στρώνουμε με μία λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα και το πατάμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Καλύπτουμε ξανά με μία λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Σε 1/2 ώρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα και με ένα κουπ-άτ κόβουμε τις μπάρες στρογγυλές.
Διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένες σε διαφανή μεμβράνη στο ψυγείο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.